Interaktív elsősegély-oktatás felső tagozat, középiskola


Jelenleg (2016.09.24.) jól működők

Szívműtét 1.>>

Szívműtét 2.>>

Pacemaker beültetése>>

Veszélyek>>

 

 

Johhny Wright - játék elsősegély oktatásához

Forrás: St John Ambulance, eredeti foglalkozás.
 
Egy remek, angol nyelv tanításához is használható elsősegély oktatócsomagra bukkantunk természetesen elsősegély témakörben. A nagyszerű képi elemekhez hagyományos és interaktív feladatok kapcsolódnak, igényességét tükrözi, hogy tanároknak szóló módszertani részekkel van kiegészítve. Magyar leírás ITT.

 
 

 

Smokey Joe - információk a dohányzás hatásairól

Forrás: British Heart Foundation, eredeti foglalkozás

Válasszuk ki a karaktert, majd a szintet. Egyszerű grafika, szerény információátadás. Őszintén szólva ennél igényesebb tevékenységeket várnák el egy ilyen szervezettől.


 
 

 

Yoobot - elsősorban a helyes életmód kialakításában segít

Forrás: British Heart Foundation, eredeti foglalkozás

Első lépésként meg kell adjuk a Yoobot-unk adatait, nevét, életkorát, nemét, sőt egy belépési jelszót is (regisztráció nem szükséges). Ezután meg kell tervezzük a szereplők testét, de fényképfeltöltésre is van lehetőség. Ezt követően már csak életben kell tartanunk. Egészségesen táplálni, sportolni stb. Közben persze figyelni az energiaszintet, szívműködést. A Yoobot öregszik is, egyetlen nap alatt három évet. Ötletes, jópofa. Youtube-s bemutatója ITT.


 
 

 

Heart Surgery - szívműtét

Forrás>>

Igényes grafika, 25 választható nyelv (magyar nincs). A szívműtét teljes folyamatát játszhatjuk le lépésről lépésre. Kövesse a nővér utasításait! Sok sikert doki! Egyszerűbb változata ITT.


 
 

 

Sebészeti beavatkozások tárháza

Forrás: Hospital Games, sebészet>>

Gyomorműtét, pacemaker beültetése, szívátültetés, vakbél.

 


 
 
Gyakoroljuk a mellkasi kompressziók ütemét! - Jelenleg NEM érhető el!

Forrás: American Heart Association, eredeti foglalkozás.
 
Válasszuk ki a szimpatikus mellkast, majd (a kissé időigényes) betöltést követően kövessük az utasításokat, az egér bal gombjával imitáljuk a kompresszió ütemét. Figyelem! Ne a 911-et tárcsázzuk! Maradjunk a 104-nél!

 
 
LIFE Runner E.L.S. - Jelenleg NEM érhető el!

Forrás: British Heart Foundation YHeart, eredeti foglalkozás.
 
Három területen próbálhatjuk ki tudásunkat, természetesen interaktív módon: légútbiztosítás (stabil oldalfektetés), mellkasi kompresszió és légúti idegentest eltávolítás. Interaktív táblán is jól használható!

 
 

 
Heart Operation - Jelenleg NEM érhető el!

Forrás: British Heart Foundation YHeart, eredeti foglalkozás.
 
Grafikailag ugyan az alsó tagozatosoknak szól a kivitelezés azonban abszolút felsősökre, középiskolásokra. Négyféle szívműtét végezhetünk el interaktív formában, az angol leírást és utasítást követve.

 
 
Elsősegély teszt magyarul
A webbeteg elsősegély alkalmazásának tesztkérdéseit ajánljuk. A húsz kérdésből álló tesztsor egyes kérdéseinél nágy lehetőség közül választhatunk. Végén értékel és természetesen kijelzi a helyes és hibás megoldásokat. Tovább>>

 
 
Kvíz, keresztrejtvény, szójáték, akasztófa angolul

Forrás: firstaidquiz.com, eredeti foglalkozás.
 
Kiváló játékok a segélynyújtás témakörében. Mindez angolul, így nyelvgyakorlásnak sem utolsó. Sok sikert!
 
 
 
Elsősegély kvízek és játékok angolul
 
Az összegyűjtött feladatoknak a segítségével nem csak meglévő tudásukat tesztelhetik az érdeklődők, de olvashatnak rengeteg új dologról is, valamit a témához kapcsolódó szakszavakat is könnyen, játékos formában tanulhatják meg az ajánlott oldalaknak a segítségével. Magyar összefoglaló>>
   
 
  Interaktív elsősegély németül - Jelenleg NEM érhető el!
Ugyan nem gigantikus mértékű, de az interaktivitás jelei kétségkívül felfedezhetők abban a hat szituációban, amelyet az Osztrák Ifjúsági Vöröskereszt alkotott. Minimál nyelvtudással is megoldható néhány szitu, de a teljes sikerhez azért szükséges a német nyelv ismerete. Tovább>>
   

 
  Elsősegély tudásteszt - magyar
A KamaszPanasz.hu weboldal, amely elsősorban kamaszoknak és pedagógusoknak szól, de bízvást olvashatják szülők és érdeklődők is számos tudástesztet kínál a nemi betegségektől kezdve a terhességen át egészen az internetig. Aktualitásként ajánljuk az Elsősegély tudástesztet.