Az elsosegely.hu 2017. évi szakmai beszámolója


Cégünk, az Első Láncszem Kft., mint az elsosegely.hu üzemeltetője 2017-ben is jelentős erőfeszítéseket tett a hazai elsősegély-oktatás szakmai színvonalának fejlesztéséért.

 

Az év elején négy másik, elsősegély-oktatással foglalkozó céggel kötöttünk együttműködési megállapodást, melynek célja, hogy konkurálás helyett a szakmai együttműködés. Az együttműködés keretében kidolgoztuk a munkahelyi elsősegély-oktatás minőségbiztosítási rendszerét, előkészítettük a jogszabályi módosítások javaslatát. Az év végén mind az öt cég egyértelműen úgy nyilatkozott, hogy számos előnye származott a kooperációból.

Életre hívtuk a munkahelyi elsősegélynyújtók szimulációs versenyét, mely az idei év egyik legnagyobb sikerének tekinthető. 

Portálunkat további aloldalakra bontottuk, hogy a laikusok számára könnyebben áttekinthető legyen, így kialakítottuk a munkahelyi elsősegély-oktatásra specializálódott elsolancszem.hu, illetve a közúti elsősegély-oktatásra specializálódott kozutielsosegely.hu oldalakat.  

Kisebb fejlesztéseket végeztünk az alábbi alportáljainkon:

http://www.munkahelyielsosegely.blog.hu

http://www.kozutielsosegely.blog.hu

http://www.gyermekelsosegely.blog.hu

http://www.ujraelesztes.blog.hu

http://www.youtube.com/elsosegely

http://www.iskolaiversenyek.hu

illetve az ezekhez kapcsolódó facebook és google+ oldalainkon.

Jelentős eredménynek tekintjük a Segíts! - Elsősegélynyújtási ismeretek I-II-III. könyvsorozat, az Alapszintű elsősegélynyújtás és a  Munkahelyi elsősegélynyújtás című könyvek megjelenését. 

Elindult második e-learninges felületünk is, mely elsősorban a laikusokat célozza meg, azonban egyes szakirányú továbbképzések távoktatási szakaszai is itt bonyolódnak majd. elsosegelyonline.hu

Büszkék vagyunk rá, hogy oktatóink rendszeres szakmai továbbképzését továbbra is biztosítani tudjuk, minőségbiztosítási értékeléseink kimagaslóak. 

 

Nem titkolt büszkeségünk, hogy az idei évben is jelentős anyagi forrásokat tudtunk biztosítani az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány működéséhez. Szintén büszkék vagyunk arra, hogy több, szakmai szervezettel mélyült az együttműködés, sőt a szakmai együttműködő partnereink száma megduplázódott. 

 

A 2018-as évre is jelentős fejlesztéseket tervezünk. Az év elején jelenik meg az Elsősegély-oktatás módszertana című kiadványunk, tovább elkészültek a Segíts! - Elsősegélynyújtási ismeretek I-II-III. könyvsorozathoz kapcsolódó interaktív felületek.

Szétbontjuk youtube csatornánkat, még az év elején megjelennek ingyenes interaktív filmjeink.

Az igényekre való tekintettel 2018-ban nem egy, hanem három munkahelyi elsősegélynyújtó versenyt hirdetünk, továbbá az év első felében elkészítjük a munkahelyi elsősegélynyújtás című filmgyűjteményt, mely jelen állás szerint ingyenesen lesz elérhető.

Az év első felében elindítjuk az elsősegély-oktatók minősítési rendszerét, kidolgozva a továbbképzési lehetőségeket és irányokat. 

 

Őszintén remélem, hogy a továbbiakban is parnerünk/olvasónk/hallgatónk lesz!

 

Boldog ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok!

 

Marsi Zoltán

Első Láncszem Kft. - ügyvezető igazgató