Nyár
 

Nyár

Tanácsok vízitúrázóknak

Hogyan készüljünk fel a biztonságos vízitúrára? Milyen egészségügyi problémák adódhatnak és hogyan kezeljük azokat?

tovább

Azok a fránya szúnyogok

Bejegyzésünkben a szúnyogok általános testfelépítésével és életmódjával foglalkozunk, továbbá ismertetjük az emberre legveszélyesebb, elsősorban trópusi fajokat.
tovább

Csalánozók csípése (medúza, polip)

Szerencsére az Európa-közeli tengerekben csak veszélytelen fajok élnek, ezek csípése csupán kellemetlenséget okoz. Az igazán veszélyes, akár halált is okozó fajokkal Ausztrália és Észak-Amerika partjainál találkozhatunk.

tovább

Hőség okozta rosszullétek

A meleg által okozott rosszulléteknek több típusát különböztetjük meg, lehet hőkimerülés, hőguta, hősokk, azonban a laikus segélynyújtás szempontjából nem lényeges ezek elkülönítése. Ennek megfelelően általános tüneteket és ellátást ismertetünk.
tovább

Napégés

Napégés
Mit tegyünk és mit ne? Tévhitek eloszlatása a napégés ellátása kapcsán.

tovább

Napszúrás

A fejet ért közvetlen napsugárzás egyik leggyakoribb eredménye a napszúrás, amely többségében fejfájás, émelygés formájában jelentkezik. Ennek megelőzéséről, illetve kezeléséről ismertetnénk néhány információt.
tovább

Burn Free - Égési gél és kötszer család

Azonnal csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást és hőt von el!
tovább

Tanácsok kerékpározóknak

Végre itt van a tavasz, ebben a gyönyörű napsütésben is nem csoda, hogy mindenki a természetbe kívánkozik. Sok embernek megjön a sportolási kedve is és napról napra több kerékpározót látni odakint. Ráadásul ilyen magas üzemanyag árak mellett még plusz egy nyomós érv szól a rendszeres biciklizés mellett...
tovább