Nemzetközi Elsősegély-oktatási Konferencia 2018 Niagara-vízesés


Kanada, 2018, 3 nap, Niagara-vízesés, 4 pre-kongresszus téma, 6 szekció, 42 megbeszélés, 30 feletti előadó, 4 kiállító, 30 poszter. Az alap paraméterekből is látszik, hogy komoly esemény, ehhez hasonló Európában nincs is. Izgalmas témák és még izgalmasabb a témák megközelítése. Nem a hagyományos, előadás jelleggel zajlott az esemény, hanem csoportmunkára alapozva, kiváló „szekcióvezetőkkel”. Maga a témakörök magyarra fordítása is komoly kihívás, a segélynyújtói szakfordítás nem okozott kihívást, de a pedagógiai-módszertani szakkifejezések olykor igen.
 
A konferencia előzeteséről ITT olvashat. 
 
A pre-konferencia négy témája:
1. Az elsősegély-oktatók pszichés fejlesztése
2. A „erdei/kaland/túrázó” elsősegély-oktatók fejlesztése
3. A munkahelyi újraélesztést oktatók fejlesztése
4. Az újraélesztést oktatók fejlesztése
 
Minden témakör esetében 8 órányi ötletelés, aktivitás, kooperáció.
 
Elsősegély konferencia 2018 Niagara Falls
 
A konferencia 6 szekciója (zárójelben néhány témakör):
 
1. A tudományos ismeretek tanításának lehetőségei
(Tudja, hogy milyen információkra van szüksége tanítványainak? Szub-afrikai példa az elsősegély oktatásra. A pszichés segítségnyújtás – esettanulmány. A közösségi alapú elsősegély és az integrált egészségügy. Hogyan tanítható a segélynyújtás fogyatékkal élők számára? Infografikák használata az elsősegély-oktatás során.)
 
2. Hogyan támogassa az oktatás és a politika a közösségeket
(Közegészségügyi válság + politikai nyomás + túlterhelt eü. dolgozók. Elsősegélynyújtás a tantervekben és a kockázatkezelésben. Hogyan alakítható át a sürgősségi ellátó rendszer, hogy csökkentsük az egészségügyi ellátórendszer terheit. A sürgősségi cselekvési terv és a folyamatos oktatás szükségessége. )
 
3. Közösségi lehetőségek
(Katasztrófa felkészültség és segítés az idős korban. Minőségi betekintés a kábítószer-túladagolás elsősegély-oktatásának fejlesztésébe. Csillapítsa a vérzést + a segélynyújtás pszichológiája - érzelmi, jogi és etikai kérdések. Hogyan lehetünk proaktívak a média-elkötelezettség terén az elsősegély-oktatásban?)
 
4. Elsősegély-oktatás támogató testület
(Segélynyújtói projektek felépítése. A kutatási eredmények áthelyezése a gyakorlatba. Az oktatási eredmények mérése - vitathatatlanul az első és legfontosabb lépés az elsősegély-oktatás (bizonyítékbázisának) előmozdításában.)
 
5. Módszertani eszköztár bővítése
(Kreatív felhasználás a elsősegély beavatkozások oktatáshoz. Segélynyújtói képességek fejlesztése oktatói erőforrások segítségével. 19 ötlet.)
 
6. „Inkubátor ötlet”
(Integrált tanulási lehetőségek. Projekt bemutatás.)
 

Várnak mindenkit vissza 2020-ban!

A konferencia honlapja ITT.

A konferenci egyik izgalmas előadásának összefoglalója, magyarul ITT. 


Szerző:  Marsi Zoltán - tanár, elsősegély-szakoktató
Utolsó frissítés: 2018.08.26.