Naprakész információk, gyakorlatok és példák elsősegély-oktatók számára


Az amerikai International Journal of First Aid Education (IJFAE) egy olyan információs portált alkotott meg, amely tudományos eredményeket és jól bevált gyakorlatokat oszt meg az elsősegélyt oktatók és a tanterv készítők számára.

Céljuk az oktatók és a döntéshozók tudásának és gyakorlatának előmozdítása. A közzétett művek segítséget nyújthatnak a finanszírozóknak, a szervezeteknek és a kormányoknak, hogy megismerjék a szükségleteket és a legjobb gyakorlatokat, hogyan lehet hatékonyan elsősegélyt oktatni egyéneknek, közösségeknek. Legyen szó iskolai, laikus vagy munkahelyi oktatásról.

 

Digitális gyűjtemény tudományos bizonyítékokon

A digitális gyűjtemény tudományos bizonyítékokon alapuló, elsősegély-oktatással kapcsolatos kutatási eredményeket közöl, egyedi és innovatív ötleteket mutat be, elemzi a jelenlegi gyakorlatokat és módosítási javaslatokat tesz. Terjeszti a változatos oktatási módszerek, a legfrissebb és legjobb felhasználására vonatkozó információkat. A folyóirat arra törekszik, hogy kutatókat és más szakembereket ösztönözzen világszerte arra, hogy a közös cél érdekében, együttesen növeljék a lakosok segélynyújtói készségeit, minél több embert vegyenek rá a segítségnyújtói beavatkozásokra. Az elsősegélynyújtás mellett a katazstrófa- és egyéb krízis helyzetekkel is foglalkoznak

A honlap közvetlenül ITT érhető el.

Íme néhány érdekesnek tűnő cikk (címe):

  • 6-8. évfolyamos diákok számára szervezett nyári tábor tapasztalatai
  • Elsősegélynyújtás a vadonban (erdő/túrázás stb.)
  • Elsősegély beavatkozások a felnőtt lakosság körében és ezen ismeretek beépítése az oktatásba
  • Amit a segélynyújtóknak tudnia kell a vérmérgezésről (sepsis)
  • Sebragasztó az elsősegély-felszerelésben
  •  

Az alkotók igen aktívak a Twitteren, itt számos felvetés, vita, tapasztalat olvasható. @ijfaeducation 


Szerző: Marsi Zoltán - tanár, elsősegély-szakoktató
Utolsó frissítés: 2018.08.27.