Eljárási rend az elsősegély-oktatásokkal kapcsolatban, a járványügyi vészhelyzet alatt


Cégünk a járványügyi vészhelyzet kapcsán az alábbi intézkedéseket hozta.

2020. március 17-től a laikusoknak szóló képzéseket tervezetten május 31-ig leállítjuk. Valamennyi képzéstípus elérhető e-learning formájában a https://elsosegelyonline.hu oldalon.

Szerződött partnereink számára a jogszabálynak megfelelő munkahelyi elsősegélynyújtó képzéseket e-learning formájában folyamatosan biztosítjuk.

Nem halasztjuk el a folyamatban lévő egészségügyi szakdolgozói és pedagógus továbbképzéseinket, mert hiszünk abban, hogy a hiteles tájékoztatás segíti a kialakuló pszichoszociális krízis kezelését. Ezen képzéseinken egyszerre maximum 4 fő vehet részt, a Dózsa György úti és a Széna téri oktatótermeink fertőtlenítését külön eljárásrendben, szerződött partnerrel biztosítjuk.

Társcégeink számára a munkahelyi elsősegély-felszerelések és életmentő készülékek ellenőrzését és feltöltését zavartalanul végezzük. Szerződéses partnereink számára a szükséges kéz- és felületfertőtlenítőszereket továbbra is biztosítjuk, újabb megrendeléseket azonban jelenleg nem áll módunkban kielégíteni.

Fokozott fertőzésveszélyes területekre kollégáinknak FFP3-as légzés- és arcvédőt biztosítunk, valamint 3M-es védőruhát, ugyancsak biztosított minden munkakezdés és végzés alkalmával a kontaktmentes testhőmérséklet mérése.

Az oktatásokból kieső kollégák részben a nemzetközi, hiteles forrásokra épülő információközlésben játszanak majd szerepet, részben pedig szakirányú továbbképzést szervezünk számukra. A képzéseken a pszichoszociális krízis kezelését, illetve a hőkapus rendszerek használatát sajátíthatják el, annak érdekében, hogy a járványhelyzet súlyosbodása esetén aktívan részt vehessenek a felszámolásban.

 

Marsi Zoltán
ügyvezető