Interaktív elsősegély-oktatás felső tagozat, középiskola (idegen nyelvű)


Yoobot - elsősorban a helyes életmód kialakításában segít

Forrás: British Heart Foundationeredeti foglalkozás
Regisztráció szükséges

Első lépésként meg kell adjuk a Yoobot-unk adatait, nevét, életkorát, nemét, sőt egy belépési jelszót is (regisztráció nem szükséges). Ezután meg kell tervezzük a szereplők testét, de fényképfeltöltésre is van lehetőség. Ezt követően már csak életben kell tartanunk. Egészségesen táplálni, sportolni stb. Közben persze figyelni az energiaszintet, szívműködést. A Yoobot öregszik is, egyetlen nap alatt három évet. Ötletes, jópofa. Youtube-s bemutatója ITT.

 

Heart Surgery - szívműtét

Forrás>>

Igényes grafika, 25 választható nyelv (magyar nincs). A szívműtét teljes folyamatát játszhatjuk le lépésről lépésre. Kövesse a nővér utasításait! Sok sikert doki! Egyszerűbb változata ITT.

 

Sebészeti beavatkozások tárháza

Forrás: Hospital Gamessebészet>>

Gyomorműtétpacemaker beültetéseszívátültetésvakbél.

 

Kvíz, keresztrejtvény, szójáték, akasztófa angolul

Forrás: firstaidquiz.comeredeti foglalkozás.

Kiváló játékok a segélynyújtás témakörében. Mindez angolul, így nyelvgyakorlásnak sem utolsó. Sok sikert!

 

Elsősegély kvízek és játékok angolul

Az összegyűjtött feladatoknak a segítségével nem csak meglévő tudásukat tesztelhetik az érdeklődők, de olvashatnak rengeteg új dologról is, valamit a témához kapcsolódó szakszavakat is könnyen, játékos formában tanulhatják meg az ajánlott oldalaknak a segítségével. Magyar összefoglaló>>

 

Újraélesztés és defibrillátor használat- HANDS ONLY CPR 

Forrás: www.szkolenia-bhp24.pl, eredeti foglalkozás

A játék megalkotói az elkeserítő statisztikai adatok miatt, döntöttek úgy, hogy elkészítik ezt a játékot, hogy minél több ember ismerhesse meg az újraélesztés technikáját. A játék során az újraélesztés folyamata lépésről lépésre nyomonkövethető, de sajnos csak angol nyelven.  Érdemes figyelni, hogy segélyhíváskor az álalános segélyhívó számot (112) kell beírnunk a telefonba.

Érdemes kipróbálni a játékot, de fontos megjegyezni, hogy nem helyettesítheti az újraélesztési fantomon való helyes technika elsajátítását.

Választhatunk, hogy csak az újraélesztés technikáját szeretnénk megismerni HANDS ONLY CPR, vagy az újraélesztés mellett a defibrillátor használatot is elsajátítanánk CPR+AED.

 

RESCUE RUN

Forrás: St. John Ambulance, eredeti foglalkozás

Játékos formában ismerkedhetünk meg különböző sérülések ellátásával. A moziba igyekezve különböző sérüléseket szenvedő járókelőkkel találkozunk, feladatunk ellátni a sebeket. 

 

LIFESAVER- Életmentő

Forrás: Resuscitation Council (UK), eredeti foglalkozás

Amint elfogadtuk a felhasználói feltételeket, egy rendkívül izgalmas interaktív történet aktív részeseivé válhatunk. Elindul egy élő szereplős film, melyben történik egy sérülés, döntéseket kell hoznunk, mit csinálnánk, hogyan látnánk el. Kérhetünk közben orvosi segítséget is.

Angol nyelvű a film és a játék, és csak az első nyilvános a többi film megtekintéséhez be kell jelentkeznünk. 

 


Szerző: Chrenkó Tímea - tanár, elsősegély-oktató
Utolsó firssítés: 2018.01.02.