Minőségi szén-monoxid-riasztók


A szén-monoxid olyan égéstérben keletkezik, ahol a rendelkezésre álló oxigén kevésnek bizonyul, így úgynevezett tökéletlen égés játszódik le. A leggyakoribbak azok az esetek, mikor a kémény részben vagy teljesen eldugul, bizonyos esetekben az erős szél is akadályozhatja az égéstermék távozását. A helyiségben így felgyülemlő gáz színtelen és szagtalan, így érzékelni nem lehet azt. Minden olyan helyiségben potenciális veszélyforrás, amelyben égés zajlik, ennek értelmében a gázbojler, a cserépkályha, a kandalló, a kazán mind veszélyforrásnak tekintendő.
 

A szén-monoxid kisebb mértékű felhalmozódása időnként előfordulhat, szerencsére ezek komolyabb problémákat nem okoznak. Enyhébb mérgezés esetén előfordulhat fáradtság és émelygés, súlyosabb esetben megjelenik a fejfájás, pirosló bőr, kisebb izomgörcsök. A súlyos mérgezés görcsrohammal, eszméletvesztéssel járhat, végül akár légzésbénulás is bekövetkezhet.

Részletesen a szén-monoxid-mérgezésről>>


Válasszuk a minőségi szén-monoxid-riasztókat!

Megdöbbentő vizsgálatról számoltak be a hazai vezető hírportálok - ITT és ITT - , mely szerint a bevizsgált szén-monoxid-riasztók több mint fele hibásan működik. Fáradtságot nem kímélve kerestük meg azon forgalmazókat, akik a  legjobb minősítéssel bíró készülékeket árulják. Ezek közül mutatnánk be az egyiket, nevezetesen a FireAngelt. A FireAngel készülékek mind a hazai, mind az egyik legnevesebb, brit székhelyű  biztonságtechnikai szervezet bevizsgálásán kiváló minősítést szereztek. A készülék nem csupán az összkoncentrációt jelzi - azaz a kritikus szint jelzését -, hanem az elmúlt napok szintjeit is összesíti. Így ugyan előfordulhat, hogy napokon keresztül nem éri el a szén-monoxid a kritikus szintet, azonban a készülék méri az összkibocsátást is, így ha napokon keresztül lélegezzük be, az ugyan nem kritikus, de összesítve már veszélyes szintet jelzi számunkra.

Webáruház>>
Hazai szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos cikkek>>
 

Utolsó frissítés: 2013.09.14.