Hogyan segítsünk a részeg gyereknek?


Az Egyesült Királyságban az előző évben mintegy 300 általános iskolás korú gyermeket kezeltek alkoholos állapotban.

A BBC értesülése szerint 293 11 éves vagy annál fiatalabb gyermek részesült kórházi ellátásban részegség miatt. A fiatal szervezetek esetében sokkal nagyobb az esélye a szövődményeknek, illetve a sokkos állapot kialakulásának.
 


Házi bulik

Az iskolások többsége a házi bulikban próbálkozik először az alkohollal, a szülői tiltás természetesen mit sem ér. A Brit Vöröskereszt kampányfilmekkel próbálja felhívni a fiatalok figyelmét az alkoholos állapot veszélyeire. Természetesen a filmek azt is kiemelik, hogy a helyszínen lévők hogyan tudnak segíteni ezekben a helyzetekben.


Helyszíni ellátás

Az említett segélyszervezet kezdeményezése maximálisan támogatandó. Tény, hogy a fiatalok isznak, és az is tény, hogy ilyenkor kortársaik lesznek a helyszínen. Kiemelt hangsúlyt kell fektetni a fiatalok elsősegély- oktatására ezen a téren is!

Az egyik kampányfilm eredetije ITT megnézhető. Magyar felirattal pedig:
 

 
Elsősegély

És akkor a cím kérdésére adjuk is meg a választ! Kísérjük figyelemmel állapotát! Óvjuk a kihűléstől, itassunk vele sok folyadékot! Ha eszméletlen, biztosítsunk neki szabad légutat stabil oldalfektetéssel, vagy legegyszerűbben, ha hasára fordítjuk.

Részletesebben>>
 


Forrás: http://blogs.redcross.org.uk
Szerző: Marsi Zoltán
Utolsó frissítés: 2013.10.01.