Kerékpáros elsősegély app


A Brit Közlekedési Minisztérium kimutatása szerint 2012 óta 2%-kal emelkedett a kerékpáros balesetek száma. Míg a halálos és súlyos sérülésekkel járó esetek száma 10%-kal csökkent,a könnyű sérüléssel járó balesetek száma növekedést mutat. Az alkalmazás elsősorban annak a 3 millió brit állampolgárnak kíván segítséget nyújtani, akik hetente legalább háromszor ülnek kerékpárra. Természetesen nem csupán nekik, hanem mindenkinek ajánlott az app letöltése, akik kerékpárral közlekednek.
 

A meglepő felmérési eredmény azt mutatja, hogy kerékpárosbaleset esetén épp a kerékpározókban van a legkisebb elsősegélynyújtási hajlandóság társaik iránt. Az android és IOS pltaformon ingyenesen elérhető appban számos praktikus tanácsot is találunk, pl., hogyan alakíthatók át a kerékpáralkatrészek egyes esetekben segélynyújtó eszközzé.

Megragadnánk az alkalmat, hogy kiegészítsük a célkitűzéseket és felhívjuk a figyelmet a kerékpáros elsősegélyfelszerelések szükségességére, különösen hosszabb túrák vagy alkott területen kívüli sportolások esetén.


Technikai paraméterek:

Név: First Aid For Cyclists
Méret: android 1,8 MB, IOS 2,2 MB

Apple App Store

Google Play Store

 

Szerző: Marsi Zoltán
Utolsó frissítés: 2014.07.05.