Baby and Child First Aid


A British Red Cross alkalmazása android és IOS készülékekre, csecsemő és gyermek ellátásra fókuszálva. Az általunk megismert alkalmazások egyik legjobbika!
 
 
Az app a felnőtt elsősegély alkalmazás logikáját követi.


Learn


A többi elsősegély alkalmazáshoz hasonlóan oktatási funkciót is betölt. Az alkalmazás elindítását követően az oktatási felületre lépünk, ahol közel 20 témakör közül választhatunk. A teljesség igénye nélkül: allergiás reakciók, asztma, vérzések, törés, égés, félrenyeléskrupp stb.

Valamennyi tananyagrész hasonló struktúrájú:

1. 10-20 másodperces bevezető videó
2. Tünetek összefoglalása néhány sorban
3. Ellátás 3-4 pontban összefoglalva, legtöbbször szemléltető ábrával
4. Kérdések
5. Teszt

Nagyon ötletes a bevezető kisfilm, lényegre törő a tünetek és az ellátás. Ez utóbbi két pont teszi lehetővé, hogy éles helyzetben könnyen, áttekinthetően tudjuk használni az alkalmazást. A kérdések elsősorban a mélyebb tudás elsajátítását segítik, azonban a többi, hasonló alkalmazáshoz képest nagyszerű ötletnek tekinthető. A teszteknél témakörönként 3-5, egy- vagy többválasztós, igaz/hamis vagy képelemzős kérdést kapunk.


Prepare

A 13 alegységet tartalamzó felület elsősorban a megelőzésre fókuszál, azonban minden témakör aljánmegtalálhatók az esetleges segélynyújtási lépések. Előzzük meg az áramütést, a tűzeseteket, a kerti, utazási és sportbaleseteket és így tovább.


Emergency

Az oktatási résznek megfelelő számú témakör, 3-5 pontbankiemelve az ellátási lépéseket vészhelyzet esetére. Valamennyi oldalon további információt tudhatunk meg az adott esetről azáltal, hogy az oktatási részhez navigál.


Test

Tizenegy témakört ölel fel a tesztfelület, a már említett feladattípusokkal.


Technikai paraméterek:

Név: Baby and Child First
Méret: android 43 MB, IOS 52MB

Apple App Store

Google Play Store 

Szerző: Marsi Zoltán
Utolsó frissítés: 2015.01.04.