Megújult az elsosegely.hu 2015


Honlapunk jelentős technikai fejlesztéseken esett át. Ezeket mutatjuk be sorjában.

 

 

1. Reszponzív megjelenés. Ígérjük ez az egyetlen idegen kifejezés, de ezt elmagyarázzuk. Honlapunk reszponzívvá vált ez azt jelenti, hogy a képernyőszélesség változásának megfelelően a megjelenés is változik. Ez szükséges ahhoz, hogy igényesen jelenjen meg okostelefonokon, tableteken. Ha a számítógépen nézi és a böngésző szélességét csökkenti a honlap megjelenése is követi a változást, nem kell használni az oldalra görgítési lehetőséget. Ez persze azt is jelenti, hogy a korábban megszokott, egységes szerkezet kicsit változik, ez eleinte zavaró lehet, de néhány mozdulattal könnyen beállítható ld. később.

 

2. Akadálymentesítés. A jobb felső sarokban két akadálymentesítési modul is bekerült. Tetszés szerint állítható a betűméret - az előbb már említett reszponzív megjelenés ezek segítségével tetszés szerint állítható, továbbá változtatható a kontraszt. A weboldal szerkezete lényegesen megkönnyíti a látássérültek által használt felolvasó programok használatát. A hallássérültekről sem feledkeztünk meg, elkezdtük filmjeink feliratozását, a második félévben terveink közt szerepel a felirat mellett jeltolmácsolás is.

 

3. Bővített menüsor. A nyitóoldal alsó menősora további elemekkel bővült. Ezek közül kettőt emelnénk ki. Véradással kapcsolatban napra kész információkat szerezhetünk az aktuális lehetőségekról, míg az Információk alatt percre pontos adatokhoz juthatunk az időjárással, a közlekedéssel vagy éppen a légszennyezettséggel kapcsolatban. Itt találhatók az ügyeletes gyógyszertárak, továbbá a betegszállítók elérhetősége és többek közt a telefonos krízis segélyszolgálatok száma is.

 

4. Sorrend és párosítás. Tesztfeladataink újabb két feladattípussal bővültek. Ezen túl van lehetőség sorrend és párosítás feladatok kitöltésére is.

 

5. Képzések. Egyes képzéseink árát jelentősen lefaragtuk (nézze meg nyugodtan igazat írunk!), míg akkreditált képzéseink tematikája és óraszáma a legtöbb esetben megváltozott.

 

6. Webáruház. Csak a legnépszerűbb termékeket tartottuk meg, azok közül minden negyediknek csökkentettük az árát. Továbbra is fenntartjuk, hogy  webáruházban szereplő termékek nem szerezhetők be máshonnan - kiskereskedelmi forgalomban - kedvezőbb áron, továbbá a webáruház bevételét honlapfejlesztésre, illetve az alapítvány céljainak megvalósítására fordítjuk.

 

7. Alapítvány. Önkénteseink száma meghaladja a 30-at, minden feltételt teljesítettünk, hogy jövő évtől kezdeményezzük a közhasznúságot. 2016-tól adója 1%-át is felajánlhatja alapítványunknak.

 

8. Védett tartalom. Egyes tartalmainkat regisztrációhoz kötöttük, ingyenesen, annak érdekében, hogy nyomon tudjuk követni a felhasználók körét. Elsősroban az oktatással foglalkozó szakemberek munkáját kívánjuk továbbra is támogatni. Hamarosan számos oktatáshoz használható fénykép kerül fel nagy felbontásban.

 

9. Szerzői jog. Külön céget bíztunk meg azzal, hogy a honlapunkról átvett - hivatkozás nélküli - tartalmakat és médiaelemeket felkutassa és a megfelelő lépéseket megtegyék. Továbbra is ingyenesen kívánjuk támogatni az elsősegély-ismeretek népszerűsítését, azonban elvárjuk a korrekt üzleti magatartást mindenkitől! A felhasználási feltételek ITT olvashatóak.

 

10. Ellenőrzött tartalomszolgáltatás. Honlapunk minden kritériumot teljesítve felvételt nyert a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületébe, irányelveikkel és célkitűzéseikkel azonosulunk. Webáruházunk minősítése azért nem történt meg, mert jelenleg nincs Magyarországon olyan webáruház minősítési rendszer, amely egységesen elfogadott irányelvekre alapozna.

 

És itt még nincs vége! A második félévben elkezdjük szakmai tartalmaink revízióját, számos területen tervezünk átszerkesztést.