Elsősegélynyújtás Világnapja


Szeptember második szombatja az Elsősegélynyújtás Világnapja.

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány és a Magyar Oxyologiai Társaság egy baleset-szimulációs performance-szal kívánja felhívni ezen alkalomból a társadalom figyelmét a téma jelentőségére.

A hatékony elsősegélynyújtás életet menthet, ennek ellenére a hazai lakosság alig 1%-a járatos az életmentő beavatkozások terén.

Az esetek nagy részében - pl. hirtelen szívhalál, eszméletlenség, súlyos sérülés esetén - az első percekben végzett beavatkozásoknak jelentős, akár életmentő szerepe van. A mentőellátás sikerességét alapvetően befolyásolja, hogy történt-e elsősegélynyújtói beavatkozás.

A rendezvény célja annak hangsúlyozása és bemutatása, hogy az elsősegélynyújtás fontos lépéseinek elsajátítása nagyon egyszerű, akár egy alsó tagozatos is képes lehet egy baleset, rosszullét felismerésére, a minél pontosabb segélyhívásra, valamint a konkrét segélynyújtói tevékenység elvégzésére.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium és a Magyar Vöröskereszt élethűen sminkelt imitátorait a Semmelweis Egyetem főiskolai hallgatói látják el.

A VII. kerület Polgármesteri Hivatala és az EGIS támogatásával megvalósuló rendezvényt szeptember 11-én 16 órától lehet megtekinteni Budapesten a Madách Imre téren.

 

Legyél te is imitátor!