Magyar Mentésügy


A Magyar Mentésügy a Magyar Oxyologiai Társaság tudományos folyóirata. Az alábbi linkeken az 1981 és 2000 közötti számai érhetők el.

A Magyar Mentésügy c. kiadványt 1948-ban alapították. A jogelőd MMTT a lapot „Magyar Mentésügy” címmel 1981-ben indította újra. A Magyar Mentésügy folyóirat célkitűzése többek között, hogy segítse a mentésben dolgozó orvosok és szakdolgozók (mentőtisztek, ápolók), ezen felül a sürgősségi ellátás más területein tevékenykedő szakemberek szakmai továbbképzését, ismertesse az újabb tudományos kutatások eredményeit, ismertesse a szakma legfrissebb és a gyakorlatban is elfogadott eredményeit, a Társaság tagjai és támogatói részére – szakmailag kontrollált – tudományos munkát és fórumot biztosítson, az arra alkalmas tudományos munkákat, közleményeket, esetismertetéseket publikálja, referátumokkal segítse az oxyologiát érintő ismeretek bővítését, illetve társasági rovatában beszámoljon a Társaság fontosabb híreiről.

A Szerkesztőbizottság tagjai: Dr. Mártai István (főszerkesztő), Dr. Betlehem József PhD., Dr. Burány Béla, Debrődi Gábor, Dr. Gőbl Gábor, Dr. Hornyák István PhD., Dr. Krivácsy Péter, Dr. habil. Lászik András PhD., Dr. Pápai György, Dr. Puskás Tivadar.

Magyar Mentésügy tartalomjegyzék 1981-1999>>

Kereső>>