Óvodai elsősegély-oktatás


Az Osztrák Vöröskereszt ROKO programja az óvodásokat célozza meg, a programhoz kapcsolódó német nyelvű honlapot mutatnánk be.

A program általános leírása ITT található, amelyből kiderül ROKO (a kis figura) történetei kapcsán ismerkedhetnek meg az óvodások a segélynyújtás alapjaival. A programhoz egy háromkötetes mesekönyvszerű kiadvány kapcsolódik.

Az ELSŐ kötet történetek és játékok kapcsán próbálja bemutatni a segélynyújtást és a balesetmegelőzést. A honlapon megtaláljuk a kapcsolódó éneket, színezőt - ez pdf-ben le is tölthető - , egy képet a solferinoi csatáról, illetve Henry Dunant életéről egy kis történetet. Segítséget kapunk, hogy egyes nyelveken, hogy mondják a vöröskeresztet, ileltve a mentőautót, de érdemes elolvasni a gyermek számára tíz legfontosabb dolgot is.

A MÁSODIK kötet a közlekedés veszélyeire és szabályaira hívja fel a figyelmet, találunk hozzá éneket, nyelvleckét és információt szülőknek.

A HARMADIK kötet központi témája a fürdőzés. Az éneket, nyelvleckét és szülői információkat már nem linkeljük be, az előző linkről elérhetők.

 

A kiadványok térítés ellenében beszerezhetők az elsosegely.hu-n.


Szerző: Marsi Zoltán - tanár, elsősegély-szakoktató
Utolsó frissítés: 2017.01.08.