Restart heart day 2017


Hazánkban - a többi fejlett országhoz hasonlóan - a szív- és érrendszeri betegségek felelősek minden második halálesetért. Ezen halálokok egyike a hirtelen szívhalál, amely hátterében egy elektromos ingerületvezetési zavar áll. Ennek során a szív pumpa funkciója megszűnik, remegésbe kezd, ez az ún. kamrafibrilláció. Hazánkban átlagosan 25 percenként következik be egy hirtelen szívhalál. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az idejében megkezdett (első 3 perc) újraélesztés, illetve a defibrillátor használata az esetek akár 70%-ban képes rendezni a keringést, így megmentve a bajbajutott életét. 

Az Európai Parlament támogatásával minden év október 16-a az Európai Újraélesztési Nap (Restart Heart Day). Ezzel a kampánnyal szeretnék tudatosítani , hogy mindenki megtanulhatja az újraélesztést.

Az Európai Újraélesztési Nap alkalmából az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány több fővárosi bevásárlóközpontban tart ingyenes, alapszintű újraélesztés és defibrillátor használati oktatást. A képzések időpontja: 2017. október 16. (hétfő) 16.00-20.00 között. 

Bővebb információ: www.elsosegely.hu

 

Eredeti honlap>>

Hazai események - hamarosan