Iskolai elsősegélynyújtás


Kedves Pedagógus!

Örömömre szolgál, hogy az idei tanév során valamennyi általános és középiskolába eljuttathatjuk ezt az elsősegélynyújtással foglalkozó kiadványt. Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány célja, hogy felhívja a figyelmet a téma jelentőségére, megismertesse a vészhelyzeti teendőket és segítse a pedagógusok, védőnők ez irányú munkáját.

Jelentős eredménynek tekintem, hogy a nemzetközi iránymutatások figyelembe vételével, komoly hazai szakmai szervezetek egységes állásfoglalását adhatjuk közre. A kiadványban szereplő ellátási sorok felülvizsgálata 2020-ban esedékes, addig ezektől eltéri nem indokolt.

A NAT 2012 általános és középiskolában is előírja az alapszintű elsősegélynyújtási ismeretek tanítását, középiskolában az alapszintű újraélesztést is. A témák pontos meghatározása, az azokhoz kapcsolódó szakmai és módszertani segédletek terén azonban komoly hiányosság volt az elmúlt években. Támogatóinknak köszönhetően ezt a hiányt az Alapítvány nagymértékben csökkentette, számos ingyenes kiadvány, online teszt és egyéb segédlet támogatja az elsősegélynyújtást oktató pedagógusok és védőnők munkáját. Ezeket egészítik ki szakirányú továbbképzéseink, iskolai oktatásaink és baleset-szimulációs bemutatók, valamint a 2004 óta meghirdetett Országos Elsősegély-ismereti Verseny.

Őszintén remélem, hogy kiadványunkat hasznosnak találja majd, az egyes betegségek/sérülések ellátása megakadályozza majd a további egészségromlás kialakulását, valamint kedvet kap ahhoz, hogy ezen ismereteket diákjai felé is továbbadja.

A kiadvány letölthető INNEN>>

Amennyiben az Önök iskolája nem kapott megrendelheti ITT>>

Az adatbázisunkban szereplő iskolák címlistája megtekinthető ITT>>


Szerző: Marsi Zoltán - tanár, elsősegély-szakoktató
Utolsó frissítés: 2018.01.03.