Vegyszer okozta sérülések

Vegyszer okozta sérülések

Tudta, hogy a hazai lakosság éves vegyszer felhasználása az élbolyban van az Európai Unión belül? Számba vette már egyszer otthonában mennyi vegyszer veszi körül?

Portálunkon külön tárgyaljuk a vegyszerek okozta mérgezéseket(ld. Mérgezések), és a vegyszerek okozta marási sérüléseket. Ez utóbbival foglalkozik ezen témakör.

Vegyszer a bőrön

Vegyszer a bőrön Vegyszermarás nemcsak kémiai laboratóriumokban, illetve gyárakban következhet be, hanem a háztartásokban is. A hazai háztartási vegyszerfelhasználás az uniós átlagnál lényegesen magasabb. Gondolja csak végig, hány vegyszer van otthonában!
tovább

Bőrre került maró anyag semlegesítése

Bőrre került maró anyag semlegesítése A bőrfelületre került maróanyagok leghatékonyabb ellátása pH Neutrtal testzuhannyal történik.
tovább

Vegyszer a szemben

Vegyszer a szemben A szembe szerencsére ritkán kerül erősen maró vegyszer, ez esetben azonban súlyos, maradandó sérülést okozhat.
tovább

Vegyszer a tápcsatornában

Vegyszer a tápcsatornában Szerencsére nagyon ritka sérülés, a vegyszerek nem megfelelő tárolása, illetve a figyelmetlenség a kiváltó tényező.
tovább

A veszélyt jelző piktogramok

A veszélyt jelző piktogramok
Ismerkedjen meg a veszélyes vegyi anyagokat jelző piktogramokkal, és előzze meg a munkahelyi sérüléseket és betegségeket! A mindennapi munka során rendszeresen használunk vegyi anyagokat – nem csak a gyárakban, hanem tisztítószerek, festékek stb. formájában például építkezéseken és az irodákban is. Az osztályozásról, címkézésről és csomagolásról szóló 2009-es európai uniós rendelet (CLP) új figyelmeztető piktogramokat vezetett be.

tovább