Mellkasi szorítás

A hazai lakosság 54%-a szív- és érrendszeri betegségben hal meg. A helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a stressz a fő kiváltók. Előzze meg, ismerje fel, avatkozzon be hatékonyan!

Hogyan eddzük a szívünket?

Vajon mekkora terhelés túlzott, mekkora alacsony annyira, hogy ne segítse a szívbetegségek megelőzését és mekkora az optimális? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni.

tovább

Mellkasi szorítás - angina és infarktus

A szív a keringési rendszer központi szerve, amelynek feladata a szervezetben zajló vérkeringés fenntartása. Ehhez saját ingerképzőrendszerrel, illetve érhálózattal rendelkezik. A szívet vérrel ellátó ereket koszorúereknek nevezzük, melyeknek megbetegedése súlyos következményekkel járhat.
tovább

Mellkasi szorítás - videók

Mindenki hallott már arról a bizonyos mellkasi szorításról, amely évente nem kevés áldozatot követel hazánkban. Szerencsére azonban az esetek többsége nem halállal végződik. A betegek egy részénél csak koszorúér szűkület (angina), míg másik részénél elzáródás, azaz szívinfarktus felelős a tünetekért. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány videót, amelyek segítségével mindenki megismerkedhet ezzel a két betegséggel és megbizonyosodhat arról, hogy megfelelő odafigyeléssel ezek is megelőzhetők lennének.
tovább

Szívroham nőknél

Napjainkban közel ugyanannyi nő kap szívrohamot, mint férfi. A tünetek azonban kissé eltérőek lehetnek, így sok nő nem is tulajdonít jelentőséget ezeknek.

tovább